Actueel 2013

Wij zijn ivm de feestdagen tot en met 5 januari 2014 gesloten.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2014!
Voor dringende, spoedeisende gevallen

Lees verder


Experiment vrije tandartstarieven gestopt op basis van ondeugdelijke marktscans

De rapportages van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over het experiment met vrije tandartstarieven waren ondeugdelijk en misleidend. Dat is gebleken uit onafhankelijk onderzoek door het gerenommeerde onderzoeksbureau Milliman in opdracht van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT).

Lees verder


Vacature Mondhygiënist

Wij zijn op zoek naar een mondhygiënist die ons team wil komen versterken.

Lees verder


Hoogste tandheelkundige onderscheiding uitgereikt

Tijdens het congres De tand in al zijn facetten II heeft de NVT de Dentz-medaille uitgereikt. Het is voor het eerst in tien jaar dat deze hoogste tandheelkundige onderscheiding wordt toegekend.

Lees verder


Aanvullende verzekeringspakketten volgend jaar duurder

Aanvullende zorgverzekeringen gaan volgend jaar minder zorg vergoeden. Dat blijkt uit een analyse van aanvullende zorgpakketten van Zorgkiezer.nl.

Lees verder


Tandarts Tarieven 2014

Op dit moment is de Nederlandse zorgautoriteit (NZA) bezig met diverse kostenonderzoeken binnen de zorg. Het onderzoek voor het bepalen van de tandartstarieven van 2014 is niet voltooid.

Lees verder


Vegetariërs hebben een gezonder parodontium

Vegetariërs hebben gemiddeld minder diepe pockets, bloeden minder na het sonderen van de pocket, hebben een lagere periodontal screening index (PSI), minder loszittende en minder ontbrekende elementen dan mensen die wel vlees eten.

Lees verder


ixorg landelijke van start

Met het mondzorgpakket van ixorg krijg je goede en betaalbare mondzorg en heb je de tandartskosten zelf in de hand. Bij ixorg bouw je zelf budget op en daarmee betaal je alleen voor de tandheelkundige zorg die je werkelijk krijgt. Het geld dat je overhoud blijft van jezelf. Voor gebitsschade door ongevallen heeft ixorg bovendien een hele complete verzekering.

Lees verder


Instroom tandartsen verhogen

Er moeten meer tandartsen en mondhygiënisten worden opgeleid in Nederland. Dat adviseert het Capaciteitsorgaan aan minister Ab Klink van Volksgezondheid. Het orgaan ziet de vraag naar mondzorg in de toekomst toenemen en vindt bovendien dat Nederland minder afhankelijk moet zijn van de instroom van tandartsen uit het buitenland.

Lees verder


Parodontitis en complicaties bij zwangerschap

Het verdient aanbeveling om vrouwen voor of in het begin van hun zwangerschap te controleren op parodontitis. Dat stelt Alina Kunnen (UMCG) op basis van haar promotieonderzoek.  

Lees verder


Kosten aanvullende tandartsverzekering onterecht omhoog

Dat is een van de uitkomsten van een intern onderzoek van de organisatie VvAA, die meer dan 111.000 professionals als medici, paramedici en zorginstellingen representeert.

Lees verder


Associatie Nederlandse Tandartsen voorziet afbraak kwaliteit mondzorg

De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) stapt per direct uit de klankbordgroep van het kostenonderzoek mondzorg, dat in opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wordt uitgevoerd.

Lees verder


Fellatio en een rood palatum

Uit een recent gepubliceerd case-report blijkt dat orale sex een oorzaak kan zijn van een een rode afwijking op het palatum. Voor link zie hier

Lees verder


Slechte Mondhygiene en Alzheimer

Onderzoek gepubliceerd in de Journal of Alzheimer's Disease wijst erop dat mensen met een slechte mondhygiëne een groter risico lopen op het krijgen van de ziekte van Alzheimer.

Wetenschappers van de University of Central Lancashire ontdekten een bacterie, genaamd Porphyromonas gingivalis, in de hersenen van patiënten met Alzheimer. De bacterie wordt normaal gesproken geassocieerd met een chronische mondziekte parodontitis.

Lees verder


Tandarts krijgt een 7,9

Het gemiddelde rapportcijfer dat tandartsen van hun patiënten krijgen in 2012 is een 7,9. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder


één keer per jaar professionele gebitsreiniging

Voor veel mensen helpt één keer per jaar professionele gebitsreiniging om het risico op tandverlies te verkleinen.

Lees verder


Investeren in gebitsgezondheid kind loont

Als ouders bij hun kinderen goed de tanden te poetsen zal dit op de lange termijn waarschijnlijk effectiever en goedkoper zijn dan cariëspreventie door professioneel ingrijpen.

Lees verder


MTA (mineral trioxide aggregate )

Een recent literatuur onderzoek van Sokratis Katsamakis laat zien dat MTA als endodontische afsluiting biocompatibel is en de cementogenese bevordert.

Lees verder


Wanneer moet je een tandenborstel vervangen?

Recent onderzoek van Martijn Rosema laat zien dat het niet zozeer de leeftijd van de tandenborstel is die de effectiviteit bepaald, maar veel meer de mate waarin de de tandenborstelharen zijn omgebogen.

Lees verder


Nd:YAG laser

Onderzoek uitgevoerd in de Paro Praktijk Utrecht laat zien dat het gebruik van de Nd:YAG laser in de nazorg van parodontitis patienten geen toegevoegde waarde heeft.

Lees verder


Klikgebit, ook iets voor u?

Op 25 mei 2013 organiseert Marbus Tandprothetisch Centrum in samenwerking met Implantologie Utrecht een OPEN HUIS van 10:00 - 15:00 uur. Als speciale open huis ACTIE zal de eigen bijdrage voor het klikgebit ( € 125,- per prothesedeel) aan u worden terugbetaald.

Lees verder


Dag van de Mondhygiënist-20 April a.s.

 

Zaterdag 20 april vindt de Landelijke Dag van de Mondhygiënist plaats. Deze dag is georganiseerd op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM), de beroepsvereniging voor mondhygiënisten in Nederland.

Lees verder


How effective is toothbrushing?

In Western society, toothbrushing was introduced as a daily oral care habit in the 18th century, although it took a while for it to become common practice.

Lees verder


Wijziging van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet

Tweede Kamerleden van onder meer CDA, SP en GroenLinks geven aan tegen de wijziging van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet te stemmen. De NMT heeft met Kamerleden contact gehad over de gevolgen voor de patiënt van deze wijziging. De geuite zorgen over de positie van de zorgverzekeraars en de gevolgen voor patiënten stonden daarin centraal.

Lees verder


Uitsluitend doorverwijzing naar mondhygienist niet voldoende

Een uitspraak van het Tuchtcolleges van januari 2013 laat zien dat de scheidslijn  tussen wat is wel en niet geoorloofd is soms scherp kan zijn. Zie hiervoor een uitspraak 15 januari 2013 Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te ’s-Gravenhage: Berisping tandarts voor nalatigheid na doorverwijzing naar mondhygiënist
 

Lees verder


Duurzame gebitsverzorging

Labyrint is hét wetenschapsprogramma op Radio 1 en wordt elke zondagavond live uitgezonden vanuit Hilversum. Heeft u ook een interessante vraag waar u het antwoord maar niet op vindt? Stuur hem dan naar labyrintradio@vpro.nl. Geen vraag is hun te gek!  In de rubriek 'Post' stellen luisteraars hun vragen aan een wetenschapper.

Lees verder


Spoelmiddel chloorhexidine ook werkzaam na tandenpoetsen

Indien een chloorhexidine mondspoelmiddel wordt gebruikt na het tandenpoetsen met een SLS-houdende tandpasta is de werking van chloorhexidine niet minder. De mate waarin de vorming van tandplaque werd geremd bleek niet afgenomen onder normale gebruiksomstandigheden.

Lees verder


Tandartstarieven 2013

Informatie betreffende tarieven en omschrijvingen kunt u vinden op www.allesoverhetgebit.nl. Op deze site kunt u ook terecht voor het vergelijken van zorgverzekeraars.

Lees verder


Laatste nieuws

14-11-2019

Uw nota

Onze factuur ontvangt u tot 1 januari 2020 via Fa-med. Dit is een organisatie die binnen de gezondhe...

» lees meer

Livingstonelaan 466 - 3526 JB Utrecht - T 030-2870560 - E balie@paropraktijk.nl