Witte Kerst

Nu de dagen lengen en het kouder wordt wensen wij u alvast -Fijne Feestdagen-!Kunstgebit op implantaten (klikgebit) 2015

De vergoeding voor een klikgebit in 2015 is 100% vanuit de basisverzekering minus een eigen bijdrage van € 125,- euro per kaak. Met een aanvullende verzekering heeft u soms recht op een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze eigen bijdrage.
Houdt er wel rekening mee dat er een eigen risicico aan de basisverzekeing is verbonden. Het door de rijksoverheid bepaald verplicht eigen risico voor 2015 is € 375,-. Ook is het van belang dat er vooraf toestemming gevraagd wordt aan de zorgverzekeraar waarbij een begroting voor de behandeling wordt verstrekt en er een behandelplan is opgemaakt. Onze medewerkers dienen graag de aanvraag voor u in bij uw zorgverzekeraar.. 

Lees verder

Zorgverzekeraar ontkent verband parodontitis en diabetes

In toenemende mate worden verzoeken om de vergoeding van parodontale zorg voor medisch gecompromitteerde patiënten afgewezen. Een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland ontkent de relatie tussen diabetes en parodontitis. Lees hier verder

bron: dental tribuneBuitenlandse Tandartsen

Is Nederland een walhalla voor buitenlandse tandartsen? Dat vraagt het tv-programma Altijd Wat zich af in de uitzending van maandag 27 oktober 2014. Aanleiding voor de uitzending zijn klachten van patiënten over hun buitenlandse tandarts.

Lees verder

Eigen bijdrage klikgebitten in 2015

Op 1 januari 2015 zal niets wijzigen aan de eigen bijdrage voor klikgebitten. Op zijn vroegst verandert er iets per 2016.Noodklok luidt voor dentaal toerisme

Tandartsen luiden de noodklok nu een groeiend aantal patienten verminkt terugkomt van tandartsbehandelingen in landen zoals Turkije en Hongarije.

Lees verder

Van Hitman naar Healer

De Amerikaanse tandarts dr. John Kois hield een inspirerend betoog op het recente jubileumsymposium 24 mei j.l. van de Paro Praktijk Utrecht en de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Nijmegen. Klik hier voor een uitgebreid congres verslag.

De kern van zijn lezingen was: “Werk volgens een gerichte risicoanalyse.” Klik  hier voor de vragenlijst die hij die dag introduceerde.Melk in de thee

Melk in de thee  vermindert de bruine aanslag op het gebit die veroorzaakt wordt bestanden uit de thee. Het is de stof caseine die hiervoor verantwoordelijk is. Lees hier verderAcht lezingen over parodontologie

Parodontologie: daar kun je niet omheen. Want geen enkel ander onderdeel van de tandheelkunde heeft zoveel raakvlakken met de restauratieve tandheelkunde en is tegelijkertijd zo nauw gerelateerd aan de algemene gezondheid van de patiënt.

Lees verder

John Kois trekt volle zaal voor paropraktijken

Waren alle deelnemers naar Ermelo gekomen vanwege de viering van het 25-jarig bestaan van Paropraktijk Utrecht en Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Nijmegen of vanwege de spreker, dr. John Kois? Hoe dan ook zat de zaal van hotel 'Heerlickheijd van Ermelo' op 24 mei met vijfhonderd deelnemers vol en konden belangstellenden amper nog een parkeerplek vinden. Lees hier verder bij NT nieuws.Parodontaal Biotype

In een recent review onderzoekt Jeroen Zweers de literatuur op definities en dimenties van parodontale biotypes.

Lees verder

Bedreiging vrije keuze zorgverlener

Op donderdag 5 juni neemt de Tweede Kamer een belangrijk besluit over het afschaffen van het recht van burgers om zelf een zorgverlener te kiezen. Dit recht wordt bepaald in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet en is een recht voor patiënten waar wij als praktijk een groot voorstander van zijn.

Lees verder

Lustrum congres 24 mei a.s.

Er zijn nog slechts 25 plaatsen beschikbaar. Schrijf u snel in als u John Kois niet wilt missen.

https://www.aanmelder.nl/paro25jaarStamcellen uit tanden als hersencellen

Stamcellen uit de tandzenuw kunnen gestimuleerd worden om uit te groeien tot hersencellen. Na een korte behandeling in het laboratorium zijn de stamcellen in staat complexe netwerken te vormen, vergelijkbaar met zenuwnetwerken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Adelaide

Lees verder

Tandarts terug in de basisverzekering?

Bijna de helft - 49 procent - van de Nederlanders ziet de zorgkosten voor de tandarts en/of fysiotherapie het liefst terugkomen in het basispakket van de zorgverzekering. Ook al wordt hierdoor de basisverzekering voor iedereen duurder. Een derde vermijdt op dit moment deze zorg. Achttien procent vindt dat het basispakket klein en betaalbaar moet blijven. Dat blijkt uit een peiling van ZorgWijzer.nl onder 1709 respondenten.
 

Lees verder

Open Huis: Klikgebit iets voor u?

Op 12 April a.s. organiseert Marbus Tandtechniek een Open Huis over de mogelijkheden van een klikgebit. Daarbij zullen onze implantologen aanwezig zijn.

Lees verder

Diode laser in de parodontale therapie

Een recente systematic review van Dagmar Else Slot bevat een meta-analyse naar het effect op de pocketdiepte, klinisch aanhechtingsniveau en de bloedingsneiging van de diode laser als toevoeging aan de initiele parodontale behandeling.

Lees verder

Tandenborstel geeft via app advies

Een slimme tandenborstel van Oral-B geeft de gebruiker een persoonlijk borsteladvies.
 

Lees verder

Goed gebit is geen luxe, maar een eerste levensbehoefte

De wereldwijde verwaarlozing van mondgezondheid’ is de verontrustende titel van het proefschrift van Habib Benzian. Is het, ondanks alle medische vooruitgang, nog steeds zo slecht gesteld op dentaal gebied? Benzian vindt van wel, net als Bella Monse, die gelijktijdig promoveerde op initiatieven voor een betere mondgezondheid op de Filipijnen.

Lees verder

Geheugen profiteert van goed kauwen

Een oudere met een beperkte kauwfunctie en kauwactiviteit heeft een slechter geheugen. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van neuropsycholoog Roxane Weijenberg. Zij onderzocht het effect van een toegenomen kauwactiviteit op de cognitie en kwaliteit van leven van ouderen met dementie.

Lees verder

Paro Praktijk Utrecht bestaat 25 jaar

Eind jaren tachtig werd met het aannemen van het reglement tandarts-parodontoloog door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie de gedifferentieerde tandarts met specifieke kennis op het gebied van tandvleesproblemen een feit. In 1989 openden in Utrecht pioniers op dit vakgebied de deuren van hun Praktijk voor Parodontologie.

Lees verder

Wij zijn ivm de feestdagen tot en met 5 januari 2014 gesloten.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond 2014!
Voor dringende, spoedeisende gevallen
 

Lees verder

Laatste nieuws

14-11-2019

Uw nota

Onze factuur ontvangt u tot 1 januari 2020 via Fa-med. Dit is een organisatie die binnen de gezondhe...

» lees meer

Livingstonelaan 466 - 3526 JB Utrecht - T 030-2870560 - E balie@paropraktijk.nl