Stamcellen uit tanden als hersencellen

Geplaatst door Paro op 15-05-2014
Actueel >>

Stamcellen in de pulpa vertonen in hun natuurlijke omgeving al veel gelijkenis met hersencellen. De onderzoekers ontdekten dat ze nog meer op hersencellen gaan lijken door ze te kweken in een omgeving die vergelijkbaar is met het extracellulaire milieu in de hersenen. Hierdoor gaan de nieuwe cellen veel eigenschappen vertonen die neuronen ook hebben. Zo vormen ze complexe netwerken en kunnen ze communiceren via simpele elektrische activiteit.

De ‘tand-hersencellen’ zijn niet volledig identiek aan neuronen, maar kunnen waarschijnlijk probleemloos functioneren in het menselijk brein. De onderzoekers hopen dat hiermee een therapie ontwikkeld kan worden om hersenschade door bijvoorbeeld een beroerte te herstellen. De nieuwe cellen zouden in de hersenen geplaatst kunnen worden en functies van de afgestorven neuronen kunnen overnemen. Doordat de stamcellen uit de eigen tand van de patiënt afkomstig zijn, wordt afstoting voorkomen
 

(bron: NU.nl)

Terug

Actueel

Paro Praktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

“Graag bieden we zorg op maat d.w.z. niet te weinig maar ook niet te veel, passend bij uw verwachting over het gebit op lange termijn (zorgdoel).”

drs. Tim Thomassen, parodontoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2000 - 2024 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf