Evaluatie verandering in mondhygiënegedrag van nieuwe patiënten 2013-2014 Index for Oral Health Behaviour

 Dit is een patiënten evaluatie waarin we kijken naar de veranderingen van de zelfzorg van de patiënt  n.a.v. het initiële behandeling traject.

Werkwijze:

We hebben van 205 patiënten gegevens verzameld via een vragenlijst die per post werd verzonden voorafgaande aan het eerste bezoek. Tijdens de evaluatie afspraak bij ons in de praktijk is deze opnieuw afgenomen. Wat we specifiek in kaart wilde brengen was de verandering in mondhygiënegedrag van een patiënt door onze instructies.

De volgende vragen hebben we gesteld:

  1. Hoe vaak poetst u uw gebit?
  2. Wanneer poetst u uw gebit?
  3. Hoe hard poetst u uw gebit?
  4. Hoe lang poetst u uw gebit?
  5. Welke tandpasta gebruikt u om uw gebit te reinigen?
  6. Welke van de onderstaande hulpmiddelen voor tussen uw tanden gebruikt u?
  7. Reinigt u uw tong?
  8. Met welke tandenborstel poetst u uw gebit?
  9. Op welke wijze poetst u uw gebit?

 

Resultaat:

Na aanleiding van onze behandeling zien we een verschil in de zelfzorg van de patiënten. Er zijn een paar significante wijzigingen. Zo is te zien dat patiënten vaker 2x per dag gingen tandenpoetsen. Ruim 31% van de patiënten is langer bezig met een poetsbeurt (≥3 minuten). Ruim 84% van de patiënten gebruikt een elektrische tandenborstel en poets hiermee op een zachte, tand- en tandvleesvriendelijke methode.73% van de patiënten gebruiken tandenstokers 91% van de patiënten gebruikt ragers..

Actueel

Paropraktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."

- Prof. dr. Fridus van der Weijden, oprichter en partner

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring  •   Onze praktijk en corona

© 2000 - 2023 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf