Actueel


Overname Paro Praktijk Utrecht en Implantologie Utrecht door Proclin

Vanaf 1 september 2021 zullen Paro Praktijk Utrecht B.V. en Implantologie Utrecht B.V. worden overgenomen door Proclin.
Wij gaan dan verder als Proclin Utrecht B.V.

De overgang zal in eerst instantie vooral administratief zijn. U zult hier weinig van merken. Zo zullen we Paro Praktijk Utrecht, Implantologie Utrecht, Endo Praktijk Utrecht en Ragershop.com
als handelsnamen blijven gebruiken. 

Lees hier verder voor meer informatie


Rubberen/Silicone Tandenstokers

In de afgelopen 10 jaar zijn er als nieuw mondverzorgingsproduct rubber-gecoate plastic tandenstokers  (GUM - softpicks) en silicone gecoate plastic tandenstokers (TEPE - Easypick) op de markt gekomen. Het ene product heeft vele kleine uitstekels en het andere rond lopende ribbels. Beide producten worden erg gewaardeerd door de gebruikers. Beide moeten echter niet verward worden met interdentale borsteltjes (ragers).

Het is interessant om te bekijken of deze mondverzorgingsproducten ook daadwerkelijk effectief zijn. Een recent gepubliceerd ‘systematic review’ met 5 geïncludeerde studies komt tot de conclusie dat deze producten voor patiënten met gingivitis een alternatief kunnen zijn. Lees hier het abstract

Effectiviteit bij parodontitis patiënten is echter niet onderzocht. Het lijkt niet aannemelijk dat als er sprake is van grote interdentale ruimtes, de rubberen/silicone tandenstokers voldoende effectief zullen zijn. Daarvoor kan toch het beste een interdentale rager gebruikt worden. Lees hier daarvoor de onderbouwing


De mondzorg in Coronatijd

Uit een recent rapport van de inspectie van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid blijkt dat van de onderzochte tandartspraktijken naar het oordeel van de inspecteur 98 procent één of meer coronamaatregelen heeft getroffen. Een meerderheid (61%) van de onderzochte tandartspraktijken treft maatregelen conform de richtlijn” leidraad mondzorg corona” van de KNMT. De overigen treffen in elk geval ook maatregelen zoals: 1,5m afstand waarborgen wachtkamer, handen wassen/desinfecteren, gezondheidscheck/thuisblijven bij klachten patiënten/werknemers, mondneusmaskers waar nodig, voorlichting mondeling/schriftelijk, looproutes en schorten. Zie hier voor het hele rapport.


De nieuwe elektrische borstel van Oral-B

De nieuwe Oral-B iO werd getest waarvan het verslag hier te lezen is. De Oral-B iO maakt poetsen een stuk aangenamer. De ervaring was dat na elke keer poetsen de tanden aanvoelen alsof ze net door de mondhygiënist behandeld zijn. Oral-B zou echter de app nog moeten updaten zodat er meer gebruikers zijn toe te voegen. De tandenborstel is nu maar met één telefoon te koppelen die bijhoudt hoe het gaat met je poetsgedrag.

 

Actueel

Paropraktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

"We streven continu naar beter. Betere zorg, betere communicatie, betere instrumenten en methodieken en nog meer kennis over de behandeling en professie."

- Prof. dr. Fridus van der Weijden, oprichter en partner

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring  •   Onze praktijk en corona

© 2000 - 2021 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf