Actueel Archief

Associatie Nederlandse Tandartsen voorziet afbraak kwaliteit mondzorg

De Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) stapt per direct uit de klankbordgroep van het kostenonderzoek mondzorg, dat in opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wordt uitgevoerd.

Lees verder

Fellatio en een rood palatum

Uit een recent gepubliceerd case-report blijkt dat orale sex een oorzaak kan zijn van een een rode afwijking op het palatum. Voor link zie hier

Lees verder

Slechte Mondhygiene en Alzheimer

Onderzoek gepubliceerd in de Journal of Alzheimer's Disease wijst erop dat mensen met een slechte mondhygiëne een groter risico lopen op het krijgen van de ziekte van Alzheimer.

Wetenschappers van de University of Central Lancashire ontdekten een bacterie, genaamd Porphyromonas gingivalis, in de hersenen van patiënten met Alzheimer. De bacterie wordt normaal gesproken geassocieerd met een chronische mondziekte parodontitis.

Lees verder

Tandarts krijgt een 7,9

Het gemiddelde rapportcijfer dat tandartsen van hun patiënten krijgen in 2012 is een 7,9. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder

één keer per jaar professionele gebitsreiniging

Voor veel mensen helpt één keer per jaar professionele gebitsreiniging om het risico op tandverlies te verkleinen.

Lees verder

Investeren in gebitsgezondheid kind loont

Als ouders bij hun kinderen goed de tanden te poetsen zal dit op de lange termijn waarschijnlijk effectiever en goedkoper zijn dan cariëspreventie door professioneel ingrijpen.

Lees verder

Wanneer moet je een tandenborstel vervangen?

Recent onderzoek van Martijn Rosema laat zien dat het niet zozeer de leeftijd van de tandenborstel is die de effectiviteit bepaald, maar veel meer de mate waarin de de tandenborstelharen zijn omgebogen.

Lees verder

MTA (mineral trioxide aggregate )

Een recent literatuur onderzoek van Sokratis Katsamakis laat zien dat MTA als endodontische afsluiting biocompatibel is en de cementogenese bevordert.

Lees verder

Nd:YAG laser

Onderzoek uitgevoerd in de Paro Praktijk Utrecht laat zien dat het gebruik van de Nd:YAG laser in de nazorg van parodontitis patienten geen toegevoegde waarde heeft.

Lees verder

Klikgebit, ook iets voor u?

Op 25 mei 2013 organiseert Marbus Tandprothetisch Centrum in samenwerking met Implantologie Utrecht een OPEN HUIS van 10:00 - 15:00 uur. Als speciale open huis ACTIE zal de eigen bijdrage voor het klikgebit ( € 125,- per prothesedeel) aan u worden terugbetaald.

Lees verder

Dag van de Mondhygiënist-20 April a.s.

 

Zaterdag 20 april vindt de Landelijke Dag van de Mondhygiënist plaats. Deze dag is georganiseerd op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM), de beroepsvereniging voor mondhygiënisten in Nederland.

Lees verder

How effective is toothbrushing?

In Western society, toothbrushing was introduced as a daily oral care habit in the 18th century, although it took a while for it to become common practice.

Lees verder

Wijziging van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet

Tweede Kamerleden van onder meer CDA, SP en GroenLinks geven aan tegen de wijziging van artikel 13 van de Zorgverzekeringswet te stemmen. De NMT heeft met Kamerleden contact gehad over de gevolgen voor de patiënt van deze wijziging. De geuite zorgen over de positie van de zorgverzekeraars en de gevolgen voor patiënten stonden daarin centraal.

Lees verder

Uitsluitend doorverwijzing naar mondhygienist niet voldoende

Een uitspraak van het Tuchtcolleges van januari 2013 laat zien dat de scheidslijn  tussen wat is wel en niet geoorloofd is soms scherp kan zijn. Zie hiervoor een uitspraak 15 januari 2013 Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te ’s-Gravenhage: Berisping tandarts voor nalatigheid na doorverwijzing naar mondhygiënist
 

Lees verder

Duurzame gebitsverzorging

Labyrint is hét wetenschapsprogramma op Radio 1 en wordt elke zondagavond live uitgezonden vanuit Hilversum. Heeft u ook een interessante vraag waar u het antwoord maar niet op vindt? Stuur hem dan naar labyrintradio@vpro.nl. Geen vraag is hun te gek!  In de rubriek 'Post' stellen luisteraars hun vragen aan een wetenschapper.

Lees verder

Spoelmiddel chloorhexidine ook werkzaam na tandenpoetsen

Indien een chloorhexidine mondspoelmiddel wordt gebruikt na het tandenpoetsen met een SLS-houdende tandpasta is de werking van chloorhexidine niet minder. De mate waarin de vorming van tandplaque werd geremd bleek niet afgenomen onder normale gebruiksomstandigheden.

Lees verder

Tandartstarieven 2013

Informatie betreffende tarieven en omschrijvingen kunt u vinden op www.allesoverhetgebit.nl. Op deze site kunt u ook terecht voor het vergelijken van zorgverzekeraars.

Lees verder

EuroPerio 7

The EuroPerio symposium on 'maintenance of dental  implants' is now live on the US dentalcare.com site. This continuing education course presents information on the maintenance of dental implants, including: 1) how to probe dental implants; 2) approaches to clean dental implants professionally during maintenance and peri-implantitis treatment; and 3) home care options for dental implants.

Tandartstarieven 2013

Het experiment met de vrije tarieven in de mondzorg stopt. De Nederlands Zorgauthoiriteit (NZa) voert vanaf januari 2013 weer overheidsgereguleerde tarieven in.

Lees verder

The effectiveness of toothbrushing

Plaque control is the cornerstone of the prevention and control of periodontal disease and caries. However, although salivary flow has some limited potential in cleaning debris from interproximal spaces and occlusal pits, it is less effective in removing and/or washing out plaque, and natural cleaning of the dentition by physiological forces—that is movement of the tongue and cheeks—is virtually non-existent. Lees hier verder.

Educational Webinars

Dentalcare.com heeft op haar website een aantal interessante webinars staan waaronder de presentaties van een Nederlandse groep over 'Nazorg rondom Implantaten'.

Lees verder

Hoeveel plaque verwijder je met tandenpoetsen?

In Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie staat een kort verslag van een recent onderzoek

Lees verder

Dutch Issue - International Journal Dental Hygiene

Kerstin Öhrn  als editor van de International Journal Dental Hygiene

Lees verder

Tandartsen in het nieuws.

In de media gonst het over 'te dure' tandartsen.

Lees verder

ASBEST op kanaleneiland

De Utrechtse wijk Kanaleneiland is rond 22.00 uur weer gedeeltelijk vrijgegeven.

Omdat tot laat in de avond de Livingstonelaan volledig en hermetisch was afgesloten en er onduidelijkheid was of de parodontologie praktijk op maandag 23 juli bereikbaar zou zijn werd door ons besloten alle clienten op de hoogte te stellen en de behandelingen te annuleren.

Vanaf dinsdag 24 juli zijn wij weer geheel bereikbaar voor onze clienten. Houdt wel rekening met het feit dat een deel van de Livingstonelaan nog steeds is afgesloten!

Lees verder

Wij zijn weer voor u bereikbaar

De asbest afzetting is opgeheven.

Livingstonelaan afgezet in verband met mogelijke ASBEST besmetting

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is de politie vanmiddag begonnen met het ontruimen van 48 woningen nadat eerder deze week in twee woningen asbest was ontdekt. Een groot gebied rond de straat is afgezet. Een woordvoerster van de gemeente Utrecht roept alle buurtbewoners op om binnen te blijven. Experts zijn momenteel bezig met metingen op asbest van een groot aantal andere woningen in het gebied. 

Lees verder

45 jaar Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten

In het kader van het 45 jarig lustrum van de NVM brengt het

International Journal of Dental Hygiene in augustus een special issue uit.

Lees verder

Tandartstarieven 2013

Kom gerust naar onze praktijk

Lees verder

mondgezondheid en gewrichtspijn

Gewrichtspijn kan worden veroorzaakt door slechte mondgezondheid.

Lees verder

Euro Perio 7 in Wenen

Tijdens dit congres organiseerde P&G in samenwerking met ACTA een symposium over nazorg bij implantaten

Lees verder

Airflow: update.

Kan de airflow het glazuur en dentine aantasten?

Hoe vaak mag je de airflow gebruiken zonder schade aan te richten?

Lees verder

Stijging prijs beperkt bij merendeel tandartsen

Veel mondzorgaanbieders blijven met hun prijzen in de buurt van de prijzen van vorig jaar. Dat blijkt uit eerste onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Lees verder

Schuine borstelharen verwijderen meer plaque

De borstelharen van tandenborstels varieren in lengte en wizje waarop ze geplaatst zijn.

Lees verder

Gelukkig Nieuwjaar

Namens het gehele team wensen wij u een Voorspoedig en Gezond 2012

Scheve Tanden

In Westerse landen zijn perfecte, rechte, en witte tanden al jaren de norm.

Lees verder

De praktijk is 2 weken gesloten

Vanaf 9 januari 2012 bent u weer van harte welkom.

In spoedeisende gevallen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Lees verder

Stijgende premies tandartstarieven

Komend jaar zullen alle premies van de aanvullende tandartsverzekeringen stijgen.

Lees verder

Nazorg bij Implantaten

Complicaties bij patiënten met orale implantaten.
Aanbevelingen voor periodiek preventief onderzoek

Lees verder

Chloorhexidine Lak/Vernis

In een recent systematic review bespreekt Dagmar Else Slot het effect van chloorhexidine lak op wortelcariës.
 

Lees verder

Ultrasonics

In Mei 2011 verzorgde Fridus van der Weijden een lezing voor Australische tandartsen over het onderwerp 'Ultrasone gebitsreiniging'.

Lees verder

Mondpiercings

In een compleet overzicht beschrijft Nienke Hennequin wat er toe nu toe aan case-reports is beschreven aangaande complicaties als gevolg van mondpiercings.

Lees verder

Reinigen van Implantaten

In een recent artikel beschrijft Victoria Ntrouka een aantal reingingsmiddelen om een implantaat oppervlak te ontdoen van bacterien.

Lees verder

Listerine versus Chloorhexidine

In een systematic review vergelijkt Martijn van Leeuwen deze twee spoelmiddelen op basis van de beschikbare literatuur.

Lees verder

Waterflosser

Recent onderzoek laat zien dat de waterflosser (voormalig 'waterpik') een effectief alternatief is voor floss.

Lees verder

Nd:YAG laser en Parodontitis

Recent onderzoek evalueert het additionele effect van een Nd:YAG laser bij de initiele behandeling van parodontitis.

Lees verder

Geen wachttijden meer!

Dankzij uitbreiding in extra behandelkamers en vakkundig personeel,

kunnen wij u (met gepaste trots) melden dat er op dit moment geen wachttijden meer zijn!

Lees verder

Mondhygiene- The Evidence

Een recente publicatie geeft een overzicht van verschillende systematic reviews en komt zo tot een aanbeveling inzake de huidige stand van zaken omtrent mondhygiene.

Lees verder

Zygoma Implantaten

Onder lezerspost in het december nummer 2010 van het NT staat een reactie op een recent artikel over zygoma implantaten

Lees verder

Uitbreiding Praktijk

Uitbreiding van de Paro Praktijk Utrecht in het 2010 december nummer van het blad 'de Architect'.

Lees verder

Actueel

Paro Praktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

“Het is fijn om met autotransplantaten in een multidisciplinair team te werken. We zijn goed op elkaar ingespeeld en geven hiermee de beste zorg.”

dr. Anna Louropoulou, parodontoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2000 - 2024 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf