Bedreiging vrije keuze zorgverlener

Geplaatst door Paro op 02-06-2014
Actueel >>

Art. 13 bepaalt dat zorgverzekeraars bij behandeling door een niet gecontracteerde zorgverlener 80% van de kosten moeten vergoeden. Het vervallen van artikel 13 zal ertoe leiden dat de zorgverzekeraar niet gecontracteerde zorg niet langer hoeft te vergoeden. Als artikel 13 wordt geschrapt, moet iemand met een naturapolis de kosten voor het bezoek aan een niet-gecontracteerde zorgverlener volledig zelf betalen. De zorgverzekeraar bepaalt dan dus naar welke zorgverlener de patiënt mag gaan.
 

De landelijke vereniging van praktijkhoudende huisartsen vraagt alle zorgverleners van Nederland om op woensdag 4 juni van 13.00 tot 14.00 uur hun werkzaamheden te onderbreken (uiteraard behoudens spoedgevallen) en patiënten voor te lichten over het verdwijnen van artikel 13 uit de zorgverzekeringswet. Verschillende andere organisaties hebben kenbaar gemaakt de actie te steunen (KNGF, KNMP, NMT, NVP).

Terug

Actueel

Paro Praktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

“Graag bieden we zorg op maat d.w.z. niet te weinig maar ook niet te veel, passend bij uw verwachting over het gebit op lange termijn (zorgdoel).”

drs. Tim Thomassen, parodontoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2000 - 2024 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf