Geheugen profiteert van goed kauwen

Geplaatst door Paro op 09-01-2014
Actueel >>

Van lichamelijke activiteit is bekend dat het een positief effect kan hebben op cognitie en kwaliteit van leven. Matig tot intensief bewegen verlaagt stress en bloeddruk. Nu blijkt dat kauwen voor vergelijkbare effecten zorgt en dus kan worden gezien als een vorm van bewegen. Om goed te kunnen kauwen is een gezonde, pijnvrije mond vereist en voedsel van normale tot harde consistentie. Uit het onderzoek komt echter naar voren dat pijn bij ouderen vaak niet herkend wordt. De mondgezondheid bij ouderen met dementie is niet altijd optimaal; vaak wordt onnodig zacht of gemalen voedsel gegeten.

Aan het onderzoek van Weijenberg namen meer dan honderd ouderen met dementie deel (met een gemiddelde leeftijd van 85 jaar) die een ouderenzorgcentrum bezochten of bewoonden. De interventiegroep kreeg geïntensiveerde mondzorg en een dieet van vast voedsel. De controlegroep bleef de gangbare zorg ontvangen.

bron: Dental Tribune

Terug

Actueel

Paro Praktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

“Graag bieden we zorg op maat d.w.z. niet te weinig maar ook niet te veel, passend bij uw verwachting over het gebit op lange termijn (zorgdoel).”

drs. Tim Thomassen, parodontoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2000 - 2024 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf