Goed gebit is geen luxe, maar een eerste levensbehoefte

Geplaatst door Paro op 23-01-2014
Actueel >>

Beide promovendi benadrukken dat onbehandelde gebitsklachten allerlei medische complicaties kunnen veroorzaken. Veel beleidsmakers weten onvoldoende van deze consequenties, omdat er te weinig gekwantificeerde gegevens over zijn. Monse en Benzian ontwikkelden voor het kwantificeren van de cariësstatus de PUFA-index, een geheel nieuwe graadmeter die de omvang van de gevolgen van onbehandelde cariës vastlegt. Monse toonde in haar proefschrift een causaal verband aan tussen ernstige onbehandelde cariës en een laag BMI. Kinderen met een zeer laag BMI die ernstige onbehandelde cariës hadden en daarvoor behandeld werden met een tandextractie, ontwikkelden meteen daarna een groeispurt. Daaruit blijkt dat kinderziekten, waaronder mondziekten, geïntegreerd moeten worden aangepakt. Een pijnvrij gebit is geen luxe, maar een eerste levensbehoefte.

bron: Dental Tribune

Terug

Actueel

Paro Praktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

“Passie voor de Parodontologie in een gemotiveerd team, dat is waar wij voor staan!”

drs. Moaad Alami, parodontoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2000 - 2024 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf