Mondhygiene en bloeddruk

Geplaatst door Paro op 27-08-2015
Actueel >>

Voor het onderzoek werden de gegevens van bijna 20.000 Zuid-Koreanen, verzameld tussen 2008 en 2010 voor het Koreaanse Nationale Gezondheidsonderzoek, geanalyseerd. Van iedereen werden de poetsgewoonten in kaart gebracht, zoals de dagelijkse poetsfrequentie en het gebruik van mondverzorgingsproducten als floss, ragers en mondwater. Hypertensie werd gedefinieerd als het gebruik van antihypertensiva of een gemiddelde bloeddruk hoger dan 140/90 mmHg. Dit leverde een kleine zesduizend ‘patiënten’ op.

Uit analyse van deze gegevens bleek dat onder de mensen die regelmatig tandenpoetsen minder hypertensie voorkwam. Over de gehele onderzoekspopulatie bleek dat bij mensen die hun gebit slecht verzorgden, vaker hypertensie voorkwam. Volgens de onderzoekers betekent dit dat parodontitis en hypertensie mogelijk gelinkt zijn doordat het ontstekingsproces de bloeddruk verhoogt.

Terug

Actueel

Paro Praktijk Utrecht viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum. Al 30 jaar is onze praktijk toonaangevend in de parodontologie. Wat hebben we bereikt sinds de oprichting in 1989 en hoe zien wij de toekomst tegemoet?

Voor patiënten

De behandeling van parodontale problemen betreft het steunweefsel van uw tanden en kiezen. Dit vergt veel tijd van uw eigen tandarts. Daarom kunt u door uw tandarts naar ons worden doorverwezen.

Voor verwijzers

Binnen onze praktijk houden wij ons uitsluitend bezig met de behandeling van de tandvleesproblemen van uw patiënten. Voor andere tandheelkundige zorg of voor controles verwijzen wij ze naar u terug.

“Graag bieden we zorg op maat d.w.z. niet te weinig maar ook niet te veel, passend bij uw verwachting over het gebit op lange termijn (zorgdoel).”

drs. Tim Thomassen, parodontoloog

Afspraak maken of
meer informatie:

T 030 287 05 60
balie@paropraktijk.nl

Bezoekadres:
Livingstonelaan 466
3526 JB UTRECHT

Routebeschrijving

Blijf op de hoogte:

Facebook
Linkedin
 

© 2000 paro•praktijk•utrecht  •  Algemene voorwaarden  •  Disclaimer  •  Privacyverklaring

© 2000 - 2024 Paropraktijk |  /  realisatie: Arjen IJff & De Goudse Wolf